facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Filet z ryby w ziołach.

Przepis dodał: Olga

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

* 800 g filetów z ryby (dorsz lub łosoś)
* 1 łyżka soku z cytryny
* 1 łyżeczka bazylii
* 1 łyżeczka cząbru
* 1 łyżeczka lubczyku
* 1 łyżeczka kopru włoskiego
* 1 łyżka kopru
* 1 łyżka pietruszki
* 1 cebula
* 2 łyżki masła
* 1/4 łyżeczki soli

Przygotowanie

Filet z ryby pokroić na 4 części, opłukać, osuszyć i pokropić sokiem z cytryny.

Zioła drobno posiekać i obtoczyć w nich rybę.

Obraną cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na maśle. Włożyć rybę i dusić 4 minuty pod przykryciem.

Rybę obrócić, posolić i ponownie dusić 4 minuty pod przykryciem. Podawać bezpośrednio po usma­żeniu. Dla odmiany można do ryby dodać słodkiej lub kwaśnej śmie­tany.

Ilość odsłon: 1078
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl