Przygotowanie
1. Spód: Daktyle zalewamy gorącą wodą i dostawiamy na 15 min. Płatki owsiane i herbatniki mielimy, tak samo namoczone daktyle. Następnie wszystkie składniki potrzebne do wykonania spodu przesypujemy do miski i mieszamy (najlepiej ugniatać za pomocą rąk). *Jeżeli spód będzie zbyt kruchy i nie będzie się lepił dodaj 1 łyżkę wody (max) w której moczyły się daktyle. Masę wykładamy na tortownicę i dociskamy. Odstawiamy do lodówki. 2. Masa: Twaróg, jogurty, odżywkę białkową, zmielone orzechy miksujemy lub blendujemy. Żelatynę zalewamy gorącą wodą (ok. 100ml) i odstawiamy do ostygnięcia(ale nie zastygnięcia). Następnie łączymy z masą serową. Jeżeli masz ochotę dodaj wydrylowane czereśnie i wymieszaj. Przelewamy na przygotowany spód i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. 3. Frużelina Wydrylowane czereśnie podgrzewamy na małym ogniu. Dodajemy sok z cytryny i cukier. Zagotowujemy. Odlewamy 1/3 szklanki soku z garnka i mieszamy z mąką ziemniaczaną. Przelewamy z powrotem do garnka i mieszamy. Zagotowujemy i odstawiamy do wystygnięcia. Polewamy gotowy sernik.