facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Flądra

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 4 fladry
* 2 cebulki
* 2 łyżki oleju
* pęczek szczypiorku
* 4 gałązki natki
* 2 gałązki estragonu
* 2 gałązki koperku
* 1/2 szklanki
białego wytrawnego wina
* 1/2 kostki masła
* sól
* pieprz

Przygotowanie

Fladry opłukać, osuszyć, posmarować olejem, oprószyć solą i pieprzem. Cebulki obrać, posiekać. Zioła opłukać, posiekać. Cebulę włożyć do rondla, zalać winem. Gotować na małym ogniu tak długo, aż połowa płynu odparuje. Dodać masło pokrojone w kostkę i energicznie ubijać, by powstał gęsty sos. Dodać posiekane zioła, przyprawić solą i pieprzem. Ryby ułożyć na rozgrzanym ruszcie. Piec po 5 min z każdej strony. Podawać z sosem ziołowym.

Ilość odsłon: 1237
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl