facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Golonko

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

2 golonki (przednie),
włoszczyzna ( 1 pęczek),
liść laurowy ,
po 5 ziaren ziela angielskiego i pieprzu ,
1,5 łyżki kminku ,
sól ,
2 szklanki jasnego piwa do polewania .

Przygotowanie

Golonki oskrob, opłucz, zalej wrzącą wodą,.Posól, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i powoli gotuj  prawie do miękkości. Wtedy włóż umytą, obraną włoszczyznę i dogotuj ją. Golonki wyjmij i po ostudzeniu wyluzuj z kości. Natomiast skórę natnij w kratkę i posyp kminkiem. Upiecz w gorącym piekarniku , obracając i polewając co pewien czas piwem, aż  będzie rumiana. Podawaj z pieczywem i  surówką z kapusty pekińskiej.

Ilość odsłon: 863
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl