facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Grillowane piersi kurczaka w cytrynowej zalewie

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

2 filety z piersi kurczaka

4 ząbki czosnku

5 łyżek soku z cytryny

3 łyżki oliwy

1 łyżka bazylii

sól

pieprz

Przygotowanie

Mięso umyć, przekroić na cztery porcje. Posypać solą, pieprzem i bazylią. Rozgnieciony czosnek dodać do oliwy i soku z cytryny. Dokładnie wymieszać. Filety oblać sosem, wymieszać, odstawić na 1 godzinę do lodówki.

Tak namoczone filety grillować na patelni teflonowej z dwóch stron na złoty kolor. Pod koniec można dodatkowo skropić sokiem z cytryny.

Jeśli wrzucicie na grilla , pamiętajcie o dodatkowych tackach. Nie będą się przypalać.

Ilość odsłon: 774
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl