facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Grillowany karczek

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

1 kg karczku
sól
pieprz
Marynata:
6 łyżek oleju
4 łyżki pikantnego ketchupu
sok z ? cytryny
3 ząbki czosnku
sól
ostra papryka w proszku
bazylia

Przygotowanie

Mięso umyć i osuszyć. Pokroić w plastry o grubości około 1,5 cm (powinno wyjść 6 plastrów). Plastry karczku lekko rozbić, a następnie posypać solą i pieprzem.

Do szklanki wlać olej, pikantny ketchup, sok z cytryny, dodać przeciśnięty przez praskę i roztarty ze szczyptą soli czosnek, ostrą paprykę w proszku i bazylię. Wszystko dokładnie wymieszać i powstałą marynatą posmarować rozbite plastry karczku. Zamarynowany karczek włożyć do lodówki na 24 godziny.

Następnie ułożyć karczek na rozgrzanym grillu. Piec około 20 minut, po 10 minut na jednej stronie.

Podawać z musztardą, pieczywem i dowolną sałatką.

Ilość odsłon: 1090
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl