facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Grünkohl - Jarmuz. Kuchnia niemiecka.

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

1,00 ( 1 głosów )

Składniki

* 1kg mrozonego jarmuzu
* ok.500 gram karkowki wedzonej
* 5 kabanosy
* 3 duze cebule
* bulion w proszku
* vegeta
* pieprz
* maggi
* 2 listki bobkowe
* kilka ziarenek ziela angielskiego
* 8 srednich ziemniakow
* 3 lyzki smalcu

Przygotowanie

Cebule obrac pokroic w kostke i usmazyc na smalcu. Dodac zamrozony jarmuz i na bardzo malym ogniu go odmrazac. Wedzona karkowke ugotowac na miekko w niewielkiej ilosci wody z dodatkiej lisci laurowych i ziela angielskiego. Rozmrozony jarmuz przykryc pokrywka i gotowac  na malym ogniu ok.60 min. Po tym czasie dodac pokrojone w plasterki kabanosy i obrane i pokrojone w wieksza kostke ziemniaki. Gotowac ok. 30 min. az ziemniaki beda miekkie. Mieso z karkowki pokroic na kawalki i dodac do jarmuzu, doprawic bulionem w proszku, vegeta, maggi i pieprzem. Przez caly czas gotowania jarmuzu dolewalam po trochu wywaru w ktorych gotowala sie karkowka.

Ilość odsłon: 1650
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl
Projekt i wykonanie strony www: themedia.pl