facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Grzyby duszone z jajkiem

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

2 kg grzybów (różnych, borowików, koźlarzy, podgrzybków, maślaków, kurek i gąsek, im większy wybór tym smaczniej),
2 cebule duże,
2 łyżki masła,
2 jajka

Przygotowanie

1. Grzyby oczyścić, umyć i pokroić w paski. Wrzucić na wrzątek, gotować 5 min. i odlać na sito, przelać gorącą wodą.

2. W rondlu rozpuścić masło, wrzucić grzyby. Podlać wodą do połowy wysokości.

3. Cebulę pokroić w półtalarki i wrzucić do grzybów.

4. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając, aby nie przywarły i ewentualnie uzupełnić wodę. Wsypać sól i pieprz.

5. Po 30 min. duszenia wbić jajka, szybko rozmieszać i ledwo się zetną, zdjąć z ognia. Grzyby przed wbiciem jajek nie mogą być zbyt rzadkie. Podawać z gotowanymi ziemniakami z wody.

Ilość odsłon: 1090
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl