facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Grzyby suszone smażone (panierowane)

Przepis dodał: Alex

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

8 szt. grzybów (8 dkg) suszonych średniej wielkości,
1/4 litra mleka,
3 dkg mąki,
1 jajo,
6 dkg tartej bułki,
6 dkg tłuszczu,
sól,
pieprz.

Przygotowanie

Grzyby starannie wymyć, wymoczyć w mleku przez 2 godziny, dodać 1/4 litra wody. Ugotować do miękkości, odcedzić, osączyć (wywar zużyć do gotowania kapusty, zupy, sosu itp.). Grzyby panierować: w mące, jajach rozmąconych, tartej bułce. Smażyć z 2 stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z kapustą zasmażaną, gotowaną na wywarze z grzybów, z ziemniakami puree i z sosem chrzanowym.

Ilość odsłon: 872
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl