facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Gulasz drobiowo warzywny

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 4 piersi z kurczaka
* 1 papryka czerwona
* 1 papryka żółta
* 1 marchew (duża)
* 1 pietruszka korzenna
* 40dag pieczarek
* 30dag fasolki szparagowej żółtej
* 1 cebula (ja użyłam czerwonej)
* ziele angielskie, liść laurowy
* sól, pieprz, kucharek
* sos sojowy
* fix do gulaszu
* papryka słodka i ostra w proszku
* olej
* łyżka masła

Przygotowanie

Fasolkę szparagową umyć, odciąć końcówki, pokroić na 4cm kawałki, podgotować (fasolka powinna być lekko twarda).
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, marchew i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach, poddusić w rondelku na łyżce masła, gdy zacznie się przypiekać zalać 3/4 szklanki wody.
Do odsączonej fasolki szparagowej dodać podduszone warzywa, pokrojone w plasterki pieczarki, ziele angielskie, liść laurowy, dolać szklankę wody, gotować na małym ogniu ok 5-7 minut..

Piersi z kurczaka umyć, pokroić w grubą kostkę, przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym papryką w proszku, podsmażyć na oleju. Gotowe mięso dodać do gotujących się warzyw.

Wymieszać fix do gulaszu z 500ml wody wlać do gulaszu, gotować ok 7-10 minut na małym ogniu

Ilość odsłon: 731
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl