facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Gulasz grzybowy

Przepis dodał: Daryjek

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

(na cztery porcje) 1 kg podgrzybków,
40 dag wędzonego boczku,
15 dag szalotek (lub innych małych cebulek),
3 średnie marchewki,
3 łyżki masła lub margaryny,
1 łyżka mąki,
2 łyżeczki rosołu granulowanego (instant),
2 listki laurowe,
1 pęczek natki,
sól,
pieprz.

Przygotowanie

Szalotki i marchew obrać. Podgrzybki dokładnie oczyścić, umyć, większe przekroić na połówki. Marchewki pokroić w krążki, boczek w paseczki. Boczek i szalotki podsmażyć na 2 łyżkach mocno rozgrzanego tłuszczu. Dodać podgrzybki, marchew i listki laurowe. Smażyć razem jeszcze przez chwilę. Wszystko zalać 2 szklankami wody, doprawić do smaku solą, pieprzem i granulowanym rosołem. Pozostały tłuszcz utrzeć powoli z mąką, dodać do gulaszu i dokładnie wymieszać. Przykryć, zmniejszyć ogień, dusić jeszcze około 10 minut. Natkę umyć, osuszyć i posiekać, posypać gulasz. Podawać z ziemniakami lub makaronem.

Ilość odsłon: 682
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl