Przygotowanie
- Mięso umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem,pokroić w kostkę (wielkość dowolna wg uznania)
- Cebulę pokroić,zeszklić na patelni,przełożyć na talerzyk.
- Na tej samej patelni,obsmażyć mięsko na złoty kolor.
- Dodać,cebulę,pokrojoną marchewkę,cienko pokrojonego pora. Wszystko zalać wodą(wody ma być tyle żeby przykryć mięso)
- Dusić 15 min na małym ogniu,pod przykryciem.
- Po tym czasie, dodać vegetę,listek, pieprz,paprykę,zmiażdżony czosnek.
- Majeranek i koncentrat pomidorowy.
- Dusić! Aż mięsko będzie miękkie(ale żeby się nie rozpadało).
- Na końcu dodać łyżkę mąki,rozrobioną z odrobiną wody i zaprawić sosik. Gotując jeszcze około 5 min.
- Podawać z ziemniakami lub makaronem.