facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Gulasz wieprzowy

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 70dkg wieprzowiny z kością (łopatka)
* 4 dkg tłuszczu
* 2 dkg mąki
* 10 dkg cebuli
* ? liścia laurowego
* pieprz, sól

Przygotowanie

Mięso opłukać, oddzielić od kości, pokrajać na kawałki licząc 6-8 na osobę, osolić, otaczać starannie w mące. Osmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Przełożyć do rondla, dodać obraną, pokrajaną w krążki cebulę zrumienioną na tłuszczu pozostałym ze smażenia. Mięso podlać 1/8 l wody i dusić powoli pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia podprawić resztą mąki, dodać pieprz, liść laurowy, zagotować. Podawać na okrągłym półmisku z kaszą, ziemniakami, makaronem i surówką z warzyw. Do gulaszu można dodać 1 ząbek czosnku, szczyptę papryki, 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego.

Ilość odsłon: 715
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl