Przygotowanie
Mięso umyć, oczyścić z tłuszczu i pokroić na małe kawałki (ok 2cm na 2cm ). Obsmażyć na odrobinie gorącego oleju. Przyprawić łyżeczką sosu chili. Całość wrzucić do garnka i zalać taką ilością wody, by mięso było przykryte. Doprowadzić do wrzenia i wrzucić kostki rosołowe. Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości (ok. 1-1,5 godz)
Cebule pokroić w półksiężyce. Marchewki pokroić w talarki. Pietruszkę zetrzeć na tarce (duże oczka). Pieczarki pokroić w paseczki.
Kiedy mięso jest miękkie dodać marchewkę i pietruszkę.
Cebulę zeszklić. Pieczarki obsmażyć. Dodać do mięsa wraz z koncentratem pomidorowym i przyprawami. Dusić ok 15 minut.
Całość zagęścić mąką, łyżką śmietany, 1/4 szklanki
zimnej wody oraz 3 łyżkami gorącego wywaru z gulaszu. Gotować mieszając do zagęszczenia sosu.
Uwaga - sos powinien wyjść bardzo gęsty