Przygotowanie
1.
Zaczynamy od sosu: Proporcje: 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej śmietany, dwa wyciśnięte lub starte ząbki czosnku. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Odstawiamy w chłodne miejsce.
2. Pierś kroimy w paseczki (1cmx2cm) i oprószamy solą, pieprzem, papryką. Rozgrzewamy oliwę na patelni. Wrzucamy mięsko i czekamy aż się zarumieni.
3. W tym czasie kroimy w plasterki pomidora, cebulkę i ogórka.
4. Podgrzewamy pitę wg wskazań.
5. Do ciepłej pity wkładamy na przemian: sałatę, łyżeczkę sosu, parę kawałków mięsa, pomidora, cebulę, ogórka aż się zapełni.
2. Pierś kroimy w paseczki (1cmx2cm) i oprószamy solą, pieprzem, papryką. Rozgrzewamy oliwę na patelni. Wrzucamy mięsko i czekamy aż się zarumieni.
3. W tym czasie kroimy w plasterki pomidora, cebulkę i ogórka.
4. Podgrzewamy pitę wg wskazań.
5. Do ciepłej pity wkładamy na przemian: sałatę, łyżeczkę sosu, parę kawałków mięsa, pomidora, cebulę, ogórka aż się zapełni.