facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Gyros z kurczakiem w chlepie Pita

Przepis dodał: Daria

Ocena

3,00 ( 1 głosów )

Składniki

filet z kurczaka średniej wielkości
4 pity (chlebki tureckie)
4 liście sałaty
1 pomidor
mała cebula
śmietana
majonez
czosnek
ogórek kiszony
przyprawy (sól, pieprz, papryka)
2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie

1. Zaczynamy od sosu: Proporcje: 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej śmietany, dwa wyciśnięte lub starte ząbki czosnku. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Odstawiamy w chłodne miejsce.



2. Pierś kroimy w paseczki (1cmx2cm) i oprószamy solą, pieprzem, papryką. Rozgrzewamy oliwę na patelni. Wrzucamy mięsko i czekamy aż się zarumieni.



3. W tym czasie kroimy w plasterki pomidora, cebulkę i ogórka.



4. Podgrzewamy pitę wg wskazań.



5. Do ciepłej pity wkładamy na przemian: sałatę, łyżeczkę sosu, parę kawałków mięsa, pomidora, cebulę, ogórka aż się zapełni.
Ilość odsłon: 2220
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl