facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Hamburger wieprzowy z ostrym sosem Remoulade i serem żółtym

Przepis dodał: Daria

Ocena

4,00 ( 6 głosów )

Składniki

Składniki:
bułki hamburgerowe
pomidor pokrojony w plastry
cebula pokrojona w plastry
ser żółty
Sos Remoulade:
1 szklanka sosu tatarskiego
1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
1 łyżka posiekanych kaparów
1 łyżeczka tartego chrzanu
3 krople sosu chili
Hamburgery:
75 dkg chudej mielonej wieprzowiny
1 łyżka pieprzu kajeńskiego
1 młode cebulki, posiekać tylko zieloną część
1 łyżeczka sosu chili
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

Przygotować sos. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, odstawić na 1 godzinę do lodówki.
Pora na hamburgery. W dużej misce pomieszać przez kilka minut mielone mięso. Dodać pieprz kajeński, zielone części cebulek, sos chili, sól i pieprz do smaku. Zamoczyć ręce i dokładnie wyrobić masę mięsną. Z tak przygotowanego mielonego mięsa formować okrągłe kotlety troszkę większe od bułki. Przykryć folią i pozwolić aby masa się zmacerowała. Rozgrzać mocno wysmarowaną tłuszczem grubą patelnie i smażyć hamburgery po 5 minut z każdej strony. Podawać w ciepłych bułkach hamburgerowych obłożone dodatkami i polane sosem.

Ilość odsłon: 2893
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl