Przygotowanie
1.
Do miesa dodajemy : drobno posiekane cebule, jajka, posiekana pietruszke, namoczona bulke. Wyrabiamy rekana jednolita mase i doprawiamy sol i pieprz.
2. Mieso formujemy na male kuleczki i smazymy na oleju
3. Sos: Oczyszczona z gniazd nasiennych papryke i obrana cebule drobno kroimy. Smazymy na oleju. Zalewamy 1/2 litrem wody i zagotowujemy.
4. Wsypujemy sos pomidorowy. Chwile gotujemy razem . Doprawiamy sola i chili. Do sosu wkladamy miesne klopsiki i podajemy np. z makaronem lub ziemniakami
2. Mieso formujemy na male kuleczki i smazymy na oleju
3. Sos: Oczyszczona z gniazd nasiennych papryke i obrana cebule drobno kroimy. Smazymy na oleju. Zalewamy 1/2 litrem wody i zagotowujemy.
4. Wsypujemy sos pomidorowy. Chwile gotujemy razem . Doprawiamy sola i chili. Do sosu wkladamy miesne klopsiki i podajemy np. z makaronem lub ziemniakami