facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kotlet mielony

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

50 dkg wieprzowiny
30 dkg wołowiny
20 dkg cielęciny
20 dkg piersi z drobiu
6-8 dkg bułki czerstwej
4 cebula
2 ząbki czosnku
2 jajka
bułka tarta
brokuł
ogórek kiszony
tłuszcz do smażenia
sól, pieprz
zielenina do dekoracji

Przygotowanie

Cebulę i czosnek obrać, pokroić, zeszklić na tłuszczu. Mięso umyć, odsączyć pokroić drobno. Bułkę namoczyć, odcisnąć, zemleć razem z mięsem, czosnkiem i częścią cebuli, połączyć z jajkiem, doprawić. Podzielić na porcje, formować w bułce tartej owalne kotlety, kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz, obrumienić z obu stron, potem  dopiec w piekarniku. Brokuły ugotować w osolonej wodzie tak aby nie były zbyt miękkie. Na talerzu układami kotlet, obok podduszoną cebulkę i różyczki brokułu oraz kiszony ogórek. Podajemy z ziemniakami lub ryżem.

Ilość odsłon: 883
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl