facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kurczak w chrupiącej panierce

Przepis dodał: Daria

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

Kawałki kurczaka
gęste ciasto naleśnikowe
przyprawy: pieprz cayenne, sól, słodka papryka
bułka tarta wymieszana z rozdrobnionymi płatkami kukurydzianymi
olej do głębokiego smażenia

Przygotowanie

Mięso gotować przez ok. 40 minut w rosołku z warzyw lub kurczaka. Ostudzić, zostawić w wywarze (będzie wtedy bardziej soczyste). Do gęstego ciasta naleśnikowego dodajemy przyprawy. Olej podgrzewamy do temepratury wrzenia (jak ktoś ma frytownicę, może skorzystać). Kurczaka maczamy w cieście naleśnikowym, potem przekładamy do suchej panierki (bułka plus płatki), najlepiej używać do tych czynności szczypcy ponieważ ciasto i panierka strasznie kleją się do rąk. Na koniec ostrożnie wkładamy do gorącego oleju i smażymy na złoty kolor.

Ilość odsłon: 1403
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl