Przygotowanie
# Filety kroimy w paski i skrapiamy maggi.
# Odstawiamy.
# Ryż płuczemy.
# Zalewamy 2 szklankami wrzącej wody i gotujemy,dodając pod koniec po 1 łyżce oleju i vegety.
# Mieszamy.
# Filety lekko posypujemy mąką i smażymy na łyżce oleju,dodając do smaku delikat.
# Na tarce o dużych oczkach ścieramy marchewkę.Pora przekrawamy wzdłuż i kroimy w cienkie paseczki.
# Dodajemy pokrojone w kostkę papryki.
# Warzywa dusimy na 1 łyżce oleju,podlewamy wodą i pod koniec-warzywa nie powinny być bardzo miękkie-dodajemy 2 łyżki przecieru pomidorowego(warzywa można przygotować wcześniej).
# Warzywa łączymy z mięsem i całość dusimy ok.5 min.
# Podajemy z ryżem.