facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kurki na boczku wędzonym

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

1 kg kurek,
30 dkg boczku wędzonego,
kminek,
pieprz,
sól

Przygotowanie

Boczek pokroić w kostkę, smażyć. Kiedy wytopi się dostatecznie duzo tłuszczu dodać pokrojone kurki. doprawić kminkiem. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Po 15 min zdjąć przykrycie w celu odparowania nadmiaru wody, która wydziela się ześwieżych grzybów. Kiedy potrawa będzie odwodniona ( ale nie przypalona) dodać do smaku soli i pieprzu. Podawać z chlebem. Do przygotowania tego typu potrawy nadają się wszelkie grzyby blaszkowe ( oczywiście jadalne) a m.in. gąski, gołąbki, opieńki itp.

Ilość odsłon: 819
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl