facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kurki "po gospodarsku"

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

80 dag kurek,
15 dag wędzonego boczku,
duża cebula,
łyżka masła lub margaryny,
łyżka mąki,
50 g białego wina,
2 łyżki śmietanki kremowej,
nać pietruszki,
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Grzyby oczyścić, opłukać. W rondlu zrumienić na tłuszczu drobno pokrojoną cebulę i pokrojony w kostkę boczek, chwilę podsmażyć i dodać obtoczone w mące grzyby. Po chwili podlać winem, dusić ok. 90 min. pod przykryciem na małym ogniu, podlewając w miarę potrzeby niewielką ilością wody. Po zdjęciu z ognia podprawić śmietanką i posypać nacią pietruszki.

 

Podawać jako samodzielne danie z pieczywem lub ziemniakami puree.

 

Ilość odsłon: 711
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl