facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kurki w marynacie

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

? 2 kg małych kurek
? listek laurowy
? cebula
? łyżeczka cukru
? 1 szkl. octu
? łyżka przypraw korzennych
? ? pęczka natki pietruszki
? ? pęczka koperku
? sól

Przygotowanie

Oczyszczone grzyby zalać osolonym wrzątkiem i ugotować po czym odcedzić i przełożyć do słoików, przeplatając cebulą pokrojoną na plasterki oraz gałązkami zieleniny.
Następnie 1,25 l wody zagotować z dodatkiem octu, cukru, soli oraz listka laurowego.
Powstałą marynatę ostudzić po czym zalać nią grzyby.
Odstawić grzyby na 8 dni, po tym czasie marynatę zlać, zagotować i ponownie ale już gorącą zalać kurki.
Szczelnie zamknąć słoiki i pasteryzować ok. 15 min.
Odstawić na minimum 2 tygodnie.

Ilość odsłon: 1074
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl