facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kuskus z wieprzowiną i brzoskwiniami

Przepis dodał: katarzyna_fly

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

Składniki (10 porcji):

300 g wstępnie ugotowanego kuskusu,
500 g polędwiczek wieprzowych,
400 g brzoskwiń w puszce Valfrutta,
bulion,
20 g szałwii,
50 g masła,
sos sojowy,
100 g selera,
30 g świeżej mięty,
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia,
sól i pieprz

Przygotowanie

Przygotowanie:

 

Polędwiczki pokrój na cienkie paseczki i umieść w marynacie z posiekanego selera, sosu sojowego, szałwii i oliwy z oliwek. Umieść kuskus w misce i namocz w 1 łyżce gorącego bulionu z miętą, oliwą i solą. Odsącz brzoskwinie i pokrój je w drobną kostkę. Podsmaż polędwiczki na patelni. Umieść kuskus w szklanych miseczkach, dodaj brzoskwinie i uzupełnij polędwiczkami. Niech wszystkie soki, które wykapały z kuskus połączą się w aromatycznym sosie.

 

Ilość odsłon: 511
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl