facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kwaśnica

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

80 dag kapusty kiszonej,
80 dag schabu z kością,
30 dag włoszczyzny,
2 cebule,
1 dag grzybów suszonych,
1 ząbek czosnku,
pieprz i sól.

Przygotowanie

Mięso z włoszczyzną zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Oddzielamy mięso od kości. Osobno dusimy kapustę z pokrojoną w kostkę cebulą i grzybami. Grzyby po ugotowaniu kroimy w paski. Schab porcjujemy i łączymy z kapustą i grzybami. Wywar z mięsa i włoszczyzny, doprawiamy czosnkiem roztartym z solą oraz pieprzem. Wszystko razem gotujemy 15 minut . Podajemy z ugotowanymi ziemniakami lub pieczywem.

Ilość odsłon: 922
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl