facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Lekkie bezglutenowe spaghetti z pieczarkami, jabłuszkami kaparowymi i płatkami czosnku

Przepis dodał: mniam

Ocena

5,00 ( 2 głosów )

Czas przygotowania

20 min.

Składniki


• 200 g makaronu spaghetti bezglutenowego 3Pauly
• 250 g pieczarek
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku ( jeden do sosu a drugi do starcia na płatki i posypania gotowego dania )
• 2 - 3 łyżki oliwy z oliwek
• 300 ml passaty pomidorowej
• 6 jabłuszek kaparowych ( plus ewentualnie dodatkowe szt do ozdoby )
• Suszona lub świeża bazylia - pół łyżeczki
• Suszony lub świeży majeranek - łyżeczka
• parmezan do posypania
• pieprz
• sól



Przygotowanie

  Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w kostkę, posolić i krótko podsmażyć na średnim ogniu. Dodać passatę, pokrojone w plasterki Jabłuszka kaparowe oraz ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia, dodać zioła i dusić na małym ogniu ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Na koniec doprawić solą i pieprzem.  Bezglutenowy makaron 3pauly ugotować w osolonej wodzie z odrobiną oleju. Pozostały ząbek czosnku zetrzeć na szatkownicy w cieniutkie płatki. Makaron wyłożyć na talerz, polać sosem, oprószyć parmezanem  i kilkoma płatkami czosnkowymi, przyozdobić jabłuszkami kaparowymi i gotowe!

 

Smacznego

 

ucztawloska.blogspot.com

Ilość odsłon: 326
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl