facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Łosoś saute z ogórkiem i muszelkami

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 400 g makaron muszelki małe
* 500 g filet ze świeżego łososia
* 2 szt. cebula drobno posiekana
* 0.5 szt. ogórek duży
* 4 łyżka białe wytrawne wino
* 0.5 szklanka śmietana
* 2 łyżka szczypiorek posiekany
* 2 szt. pomidory
* 3 łyżka olej do smażenia
* 1 łyżka masło
* 1 szczypta sól
* 1 szczypta pieprz

Przygotowanie

  1. Umyte i osuszone filety kroimy w słupki grubości ok. 1,5 cm.
  2. Ogórek kroimy wzdłuż na połowy, wydrążamy pestki a miąższ kroimy w cienkie słupki.
  3. Parzmy pomidory, obieramy ze skórki, kroimy w grubą kostkę.
  4. Na dość głębokiej patelni lub płaskim rondlu rozgrzewamy olej wraz z masłem i przez 2 minuty obsmażamy łososia.
  5. Następnie przekładamy rybę na talerz, a na tłuszcz wrzucamy cebulę i smażymy 2 minuty. dodajemy ogórek i smażymy dalsze 2 minuty.dolewamy wino, chwile gotujemy, wlewamy śmietanę i wsypujemy łyżkę szczypiorku. Doprawiamy solą i pieprzem.
  6. Gotujemy makaron al dente. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą.
  7. Do powstałego sosu zaś wkładamy łososia i zagotowujemy.
  8. Na półmiski wykładamy makaron, zaś na wierzch łososia w sosie. Posypujemy pozostałym szczypiorkiem.
Ilość odsłon: 1087
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl