facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Makaron z pulpecikami z wołowiny, pieczoną papryką i mozzarellą

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 200 g polędwicy wołowej, mielonej
* sól, pieprz
* 1 jajko
* mąka i 1 łyżeczka czerwonej papryki sproszkowanej do obtoczenia kulek
* po połówce czerwonej, żółtej i pomarańczowej papryki
* 6 małych kawałków białej mozzarelli
* 5 łyżek oliwy z oliwek

Przygotowanie

  • Mięso doprawić solą i pieprzem, wymieszać z roztrzepanym jajkiem i uformować malutkie kulki. Obtoczyć je w mące wymieszanej ze sproszkowaną papryką i usmażyć na 2 łyżkach oleju, równomiernie z każdej strony. Polędwica wołowa bardzo szybko będzie gotowa. W środku pulpecika nie powinno być różowego mięsa.
  • Makaron ugotować al dente, wymieszać z 2 łyżkami oliwy.
  • Paprykę posolić i posypać pieprzem, wysmarować resztą oliwy, i upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ostudzić i zdjąć skórkę, pokroić na kawałeczki.
  • Makaron podgrzać i wymieszać z gorącymi pulpecikami, papryką i kawałkami mozzarelli. Doprawić do smaku solą, pierzem, oliwą.
Ilość odsłon: 696
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl