facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Marchewka smażona po turecku

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* marchew 8 szt
* jajko 4 szt
* bułka tarta 4 łyżki
* jogurt 1 szklanka
* czosnek 3 ząbki
* olej 4 łyżki
* koperek 1 łyżeczka
* sól
* pieprz

Przygotowanie

Marchew umyć, oczyścić, przepołowić wzdłuż i zalać wrzącą posoloną wodą. Chwilę pogotować, odcedzić osączyć. Zanurzyć połówki marchwi w roztrzepanych jajkach, a następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na silnie rozgrzanym oleju, aż się zrumienią po obu stronach. Wyłożyć na półmisek i ostudzić. Czosnek obrać, drobno posiekać. Wrzucić do jogurtu, podobnie posiekać koperek i także dodać do niego. Wszystko doprawić i wymieszać. Na koniec polać marchewkę.

Ilość odsłon: 1176
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl