facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Marynowana papryka

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

? 2 kg żółtej papryki
? 2 kg czerwonej papryki
? garść liść laurowych
? kilka ziaren pieprzu
? kilka ziaren ziela angielskiego
? ? l oleju
? ? szkl. octu

Przygotowanie

Papryki ułożyć na blasze po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec o momentu, aż skórka się pomarszczy i nabierze ciemnego koloru, po czym przełożyć ją do woreczka foliowego, szczelnie zakręcić i odstawić do ostygnięcia.
Następnie paprykę dokładnie obrać i w całość włożyć do słoików.
Do każdego słoika włożyć jeszcze 2-3 liście laurowe, kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego oraz 6 łyżeczek oleju i 3 łyżeczki octu.
Słoiki zalecić ale nie dokręcając wieczek, pasteryzować ok. 20 min po tym czasie dokręcić zakrętki.

Ilość odsłon: 828
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl