facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Marynowana wołowina po teksańsku. Kuchnia amerykańska.

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 125 g smalcu wieprzowego
* 1 łyżka soli
* 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
* 2 kg wołowiny
* 125 g masła
* 100 ml octu estragonowego
* 1/2 I czerwonego wina
* 50 g tartej cebuli
* 2 łyżki sosu Worcester

Przygotowanie

60 g smalcu wymieszać z solą i pie­przem cayenne i natrzeć nim mięso. Pozostałe 65 g smalcu i masło roz­puścić w 100 ml gorącej wody i do­dać pozostałe składniki.

Mięso włożyć do marynaty, odstawić w chłodne miejsce i 2 razy dziennie obracać.

Mięso piec na grillu 40 minut.

Mięso ponownie włożyć do mary­naty, a po 10 minutach piec na grillu jeszcze 20 minut.

Mięso włożyć do piekarnika roz­grzanego do temperatury 175°C i piec 30 minut, często pole­wając marynatą. Resztę marynaty zagotować z sosem pieczeniowym.

Ilość odsłon: 1443
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl