facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

MARYNOWANE MAŚLAKI

Przepis dodał: przetworeczki

Ocena

3,00 ( 1 głosów )

Składniki

Grzyby maślaki -1 kg
Woda -1 i 1/4 szkl
Ocet -1 szkl
Cukier -50 g
Sól i pieprz w ziarenkach
Ziele angielskie
Listki laurowe

Przygotowanie

Grzyby obrać, opłukać, wrzucić do wrzącej i osolonej wody i gotować do miękkości. Ugotowane grzyby, odcedzić i włożyć do słoików. ZALEWA Zagotować wodę z cukrem, octem, solą i przyprawami. Zalewę ostudzić i zalać nią grzyby. Zamknąć słoiki.
Ilość odsłon: 1232
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl