facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Maślaki z kalafiorem.

Przepis dodał: Daryjek

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

1 śr. wielkości kalafior,
10-15 maślaków,
1/2 bochenka czarnego chleba (litewski żytni) 450g,
1 szklanka mleka,
8 jaj,
100g żółtego sera,
sól,
czarny mielony pieprz.
Do upiększenia:
5 maślaków,
5 kawałeczków kalafiora,
nać pietruszki,
masło do posmarowania formy do pieczenia

Przygotowanie

Chleb pomoczyć w mleku i zemleć w maszynce do mielenia mięsa, wymieszać z 2 ubitymi jajkami i złożyć do posmarowanej formy, wyrównać powierzchnię. Maślaki ugotować w posolonej wodzie razem z pokrajanym w duże kostki kalafiorem. Zostawiamy maślaki do upiększenia, a resztę mielimy lub drobno skrajamy, solimy, przyprawiamy pieprzem i wykładamy do formy na chleb. Na górę warstwa kalafiorów w kawałeczkach. Ubić 6 jaj, wymieszać z potarkowanym serem i zalać kalafiory. Górę upiększyć i piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni. Gotową potrawę upiększyć natką pietruszki.

Ilość odsłon: 762
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl