facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Mini Calzone

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 20 dag twarogu
* 6 łyżek mleka
* 8 łyżek oleju
* 1 jajko
* sól
* pieprz
* 40 dag mąki
* 2 dag drożdży
* 1 cebula
* 1 ząbek czosnku
* 5 pomidorów
* 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 10-15 oliwek (bez pestek)
* 4 plastry szynki
* 4 serca karczochów (ja daje zamiast tego tez tuńczyka)
* 25 dag sera mozzarella
* szczypta ziół prowansalskich
* 1 żółtko

Przygotowanie

Twaróg rozetrzeć z mlekiem i 6 łyżkami oleju, dodać sól, odrobine cukru, jajko, przesianą mąkę i drobno pokruszone drożdże, wyrobić gładkie ciasto, przykryć i odstawić na jakieś 30 minut w ciepłe miejsce. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na łyżce oleju, wymieszać z rozmarynem, pomidory obrać, pokroić w kosteczkę, dodac do cebuli, gotować, aż powstanie gęsty sos, doprawić do smaku solą, pieprzem, szczyptą cukru. szynkę pokroic w paseczki, oliwki w plasterki lub zostawić je w całości, mozzarellę karczochy bądz tuńczyk w kostkę, wymieszać z ostudzinym sosem, doprawić ziołami prowansalskimi. Wyrośnięte ciasto rozwałkować, wykroić 6 krążków o średnicy około 16 cm, nadziewać przgotowanym farszem, dokładnie zlepić boki. posmarować żółtkiem roztrezpanym z olejem (można posypać ziołami). Piec około 20 minut w temp 200 C aż pierożki sie zezlocą.

Ilość odsłon: 846
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl