facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Modra kapusta

Przepis dodał: Daria

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

40 dkg czerwonej kapusty
2 plastry słoniny
2 cebule
łyżka mąki pszennej
2 kieliszki octu
sól, pieprz, cukier
3 winne jabłka

Przygotowanie

Kabustę grubo szatkujemy, cebulę i słoninę kroimy w kostkę. Kapustę wrzucamy do garnka z dodatkiem 1/2 szklanki wody i dusimy ok. 20 min. Słoninę wrzucamy na patelnię i topimy na skwarki; kiedy już się wytopi dodajemy mąkę, cebulę i ocet, dokładnie mieszamy i zestawiamy z ognia. Jabłka obieramy i ścieramy na grubej tarce do garnka z kapustą, dodajemy zasmażkę, sól, cukier i pieprz i dusimy odrobinę. Modra kapusta (z regionu wielkopolskiego) najlepiej pasuje z dodatkiem np. pyz lub kaczki w jabłkach.

Ilość odsłon: 2412
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl