facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Mostek cielęcy z sosem paprykowym

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 1 kg mostku cielęcego z kością, 1 łyżeczka soli
* 1 czerwona papryka pepperoni
* 100 g pokrojonej w drobną kostkę cebuli
* 1/8 l bulionu mięsnego
* 2 papryki
* 1 puszka białej fasoli
* 1 ząbek czosnku
* 2 łyżki masła
* 1/4 l śmietany
* tymianek
* 1 łyżkasłodkiej papryki
* 1 łyżka sosu pieczeniowego w proszki

Przygotowanie

Mięso natrzeć solą, włożyć do folio­wej torebki do pieczenia. Czerwoną paprykę pepperoni pokroić w drob­ną kostkę i wraz z cebulą i bulio­nem dodać do mięsa. Torebkę za­mknąć, przekłuć i wstawić do pie­karnika. Piec 1 godzinę.

Papryki rozciąć, usunąć nasiona, wrzucić do wrzącej wody, gotować 2 minuty, przepłukać zimną wodą.

Przygotować puree z fasoli i czosn­ku, dusić z masłem i 1/8 I śmietany do zgęstnienia. Posolić, przyprawić tymiankiem, faszerować papryki, dusić w piekarniku pod przykryciem 15 minut.

Mięso dopiec bez przykrycia. Z sosu pieczeniowego, 1 łyżki masła, 1/8 I śmietany i innych składników ugo­tować rzadki sos.

Ilość odsłon: 1202
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl