facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Naleśniki ze szpinakiem i dipem czosnkowym

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

4
jajka
szklanka mleka

szczypta soli
15 dag mąki
pół łyżeczki proszku do pieczenia
20 dag świeżego szpinaku
8 dag gęstej kwaśnej śmietany
ząbek czosnku
8 dag owczego sera
pół pęczka szczypiorku
pół strąka czerwonej papryki
sól
pieprz
łyżka masła

Przygotowanie

Przygotować ciasto: jajka utrzeć z mlekiem i szczyptą soli. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać. Ciasto odstawić na 15 minut. Szpinak przebrać, opłukać, pokroić w cienkie paseczki. Śmietanę przełożyć do miski, dodać rozgnieciony czosnek, 5 dag pokruszonego sera owczego, pokrojoną w drobną kostkę paprykę i posiekany szczypiorek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z przygotowanego ciasta usmażyć na maśle 4 grube naleśniki: najpierw wlać na rozgrzany tłuszcz porcję ciasta, posypać ją szpinakiem, usmażyć z obu stron
na złoty kolor, zwijać w rulon tak, aby szpinak był na wierzchu. Posypać pozostałym serem, podawać z dipem czosnkowym.

Ilość odsłon: 820
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl