facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pasta tuńczykowo-koperkowa

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

4,00 ( 1 głosów )

Składniki

1 puszka tuńczyka w oleju
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
koperek
3 ząbki czosnku
1 cebula
20 dag żółtego sera
5 łyżek śmietany 18%
3 łyżki majonezu
sól
pieprz

Przygotowanie

Tuńczyki osączyć z zalewy. Koperek opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Czosnek obrać i zmiażdżyć przez praskę. Cebulę pokroić w małą kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach.

Przygotowane wcześniej składniki przełożyć do miski. Dodać śmietanę i majonez. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać.

Gotową pastą smarować pieczywo lub krakersy.

Ilość odsłon: 858
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl