Przygotowanie
Kapustę pekińską opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Ser Feta pokroić w kostkę. Zielony groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Pomidor sparzyć i obrać ze skórki. Razem z czerwoną cebulą i konserwowymi ogórkami pokroić w kostkę. Czosnek zmiażdżyć. Zieloną pietruszkę, koperek opłukać, osuszyć i pokroić.
Do dużej miski przełożyć kapustę pekińską, ser Feta, zielony groszek, kukurydzę, pomidor, czerwoną cebulę, ogórek konserwowy, czosnek, zieloną pietruszkę i koperek. Dodać oliwę z oliwek, kilka kropli soku z cytryny, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Sałatkę włożyć do lodówki na około 30 minut. Można ją podawać do kiełbaski z grilla.