facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pekinka z Fetą na kolorowo

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

1 kapusta pekińska (ok. 1 kg)
1 opakowanie sera Feta (27 dag)
1 puszka zielonego groszku
1 puszka kukurydzy
1 pomidor
1 czerwona cebula
3 średnie ogórki konserwowe
2 ząbki czosnku
zielona pietruszka
koperek
4 łyżki oliwy z oliwek
sok z cytryny
sól
pieprz

Przygotowanie

Kapustę pekińską opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Ser Feta pokroić w kostkę. Zielony groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Pomidor sparzyć i obrać ze skórki. Razem z czerwoną cebulą i konserwowymi ogórkami pokroić w kostkę. Czosnek zmiażdżyć. Zieloną pietruszkę, koperek opłukać, osuszyć i pokroić.

Do dużej miski przełożyć kapustę pekińską, ser Feta, zielony groszek, kukurydzę, pomidor, czerwoną cebulę, ogórek konserwowy, czosnek, zieloną pietruszkę i koperek. Dodać oliwę z oliwek, kilka kropli soku z cytryny, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Sałatkę włożyć do lodówki na około 30 minut. Można ją podawać do kiełbaski z grilla.

Ilość odsłon: 1001
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl