facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Penne z dorszem

Przepis dodał: katarzyna_fly

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Czas przygotowania

30 min.

Składniki

Składniki dla 4 osób:

• 350g makaronu penne rigate Arrighi
• 250g pomidorków cherry
• kilka filecików anchois
• 5 łyżek oliwy extra vergine Olitalia
• 2 małe ząbki czosnku
• posiekana natka pietruszki
• 100 ml białego wina
• 200 g dorsza ( filet)
• 2 łyżeczki kaparów Ponti
• sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Na dużej patelni zeszklij posiekany czosnek na oliwie z oliwek, dodaj anchois cały czas mieszając. Następnie dodaj pokrojone w ćwiartki pomidorki i duś mieszając ok 4 minut. Następnie, gdy lekko puszczą sok, dodaj pokrojonego w kosteczki dorsza. Dolej do sosu wina, dopraw solą i pieprzem. Na samym końcu, jak ryba już będzie gotowa, dodaj natkę pietruszki. Dodaj do sosu odcedzony makaron, wymieszaj dokładnie i podawaj od razu.

 

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Ilość odsłon: 738
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl