facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Picanha - wołowina grillowana solona

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* kawałek mięsa wołowego (najlepsza jest zrazowa dolna) o wadze 1.5-2 kg
* sól morska lub kamienna

Przygotowanie

Z mięsa usuń błonę, pozostawiając jednak warstwę tłuszczu. Potem opłucz mięso i osusz je papierowym ręcznikiem, pokrój na równe kawałki. Bezpośrednio przed grillowaniem posól mięso solą kamienną lub morską (nadaje mięsu o wiele lepszy smak, niż sól zwykła). Nie używaj innych przypraw, nie marynuj. Przygotowane mięso połóż na dobrze rozgrzanym grillu i piecz, aż z zewnątrz będzie brązowe i chrupiące, a wewnątrz jeszcze różowe. Przed jedzeniem możesz skropić sokiem z cytryny.

Ilość odsłon: 1089
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl