facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pieczarki duszone

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

40 dkg pieczarek,
2 dkg tłuszczu,
5 dkg cebuli,
sól,
pieprz,
1/8 litra śmietany,
1 żółtko,
1 łyżka siekanego koperku.

Przygotowanie

Młode pieczarki oczyścić, opłukać (z dużych, starych kapeluszy obrać skórkę). Kapelusze i trzony cienko poszatkować. Cebulę obrać cienko, pokrajać w drobną kostkę, usmażyć na tłuszczu, dodać pieczarki, 2 - 3 łyżki wody, dusić pod przykryciem. Gdy są miękkie, dodać sól i pieprz, jeśli potrzeba, odparować. Połączyć ze śmietaną, podprawić żółtkami (smaczne są również potrawy przyrządzane z pieczarek rosnących na łąkach).

Ilość odsłon: 870
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl