facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pieczarki marynowane po kantońsku

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

50 dkg młodych pieczarek
2 łyżki stołowe keczup
1 łyżka sos sojowy
1 łyżka stołowa olej z pestek winogron
1 łyżeczka sos z ostryg
2 łyżki stołowe sok z limonki
1 łyżeczka olej sezamowy
1 mała papryczka chili drobno pokrojona
1 łyżeczka startego imbiru
2 ząbki posiekane czosnku

Przygotowanie

Pieczarki dokładnie umyć i pokroić wg upodobań. Wszystkie pozostałe składniki wymieszać i rozcieńczyć wodą do objętości 1 szklanki. Przelać do dużego rondla, doprowadzić do wrzenia, dodać grzyby i gotować na małym ogniu przez 5 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej grzyby wyjąć do salaterki, a płyn nadal podgrzewać aż jego objętość zimniejszy się do ½ szklanki. Polać tą marynatą grzyby w salaterce, schłodzić. Przed podaniem posypać zieleniną.

Ilość odsłon: 875
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl