facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pieczarki po grecku

Przepis dodał: Daryjek

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

250 g pieczarek,
2 łyżki oliwek z papryką,
150 g roszponki,
cebula,
ząbek czosnku,
4 łyżki oliwy z oliwek,
3 łyżki octu,
pęczek natki,
sól,
pieprz.

Przygotowanie

Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki, podsmażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor, zdjąć z patelni, przestudzić. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, oliwki pokroić na plasterki. Cebulę, czosnek i oliwki poddusić na tłuszczu ze smażenia pieczarek, dodać ocet, przestudzić, wymieszać z posiekaną natką pietruszki, doprawić solą i pieprzem. Roszponkę opłukać, osączyć, przełożyć na talerze, na nią wyłożyć pieczarki, polać marynatą. Pieczarki podawać z grzankami.

Ilość odsłon: 842
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl