facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pieczarki w sosie śmietanowym

Przepis dodał: Alex

Ocena

2,00 ( 1 głosów )

Składniki

cebula - 1 szt
koniak - 2 łyżki
masło - 10 dag
pieczarki - 1 kg
śmietana - 1 szklanka
zielona pietruszka - 1 łyżka

Przygotowanie

Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać, przekroić na ćwiartki i na plastry. Rozgrzać masło na patelni włożyć pieczarki i cebulę, smażyć na dość dużym ogniu aż odparuje sos. Dodać śmietanę i chwilę pogotować aby sos zgęstniał. Doprawić solą i pieprzem. Wlać koniak i jeszcze chwilę podusić. Posypać zieloną natką pietruszki.

Ilość odsłon: 1084
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl