Przygotowanie
1.
Rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni. Brzoskwinie kroimy na polowe (kroimy dookola peski po czym delikanie rodzielamy na polowe) Pozbywamy sie pestek.
2. Kazda polowke owocu skrapiamy czerwonym winem i posypujemy odrobina cukru. Ukladamy na wysmarowanej maslem blaszce i pieczemy przez 20 min, polewajac co jakis czas wytapiajacym sie sokiem.
3. Przygotowujemy krem: wszyskie skladniki wrzucamy do blendera i miksujemy.
4. Po wyjeciu brzoskwin z piekawnia, nalezy je odsawic na pare minut, az ostygna. Naspenie, kazde wglebienie po pestce wypelniamy kremem serowym.
2. Kazda polowke owocu skrapiamy czerwonym winem i posypujemy odrobina cukru. Ukladamy na wysmarowanej maslem blaszce i pieczemy przez 20 min, polewajac co jakis czas wytapiajacym sie sokiem.
3. Przygotowujemy krem: wszyskie skladniki wrzucamy do blendera i miksujemy.
4. Po wyjeciu brzoskwin z piekawnia, nalezy je odsawic na pare minut, az ostygna. Naspenie, kazde wglebienie po pestce wypelniamy kremem serowym.