facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pieczony łosoś z cytryną

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 2 filety z łososia norweskiego ze skórą (ok. 1 kg)
* 2?3 nieobrane cytryny
* 5 łyżek posiekanych ziół (natka pietruszki, szczypiorek, bazylia, trochę estragonu)
* sól morska
* nić kuchenna do związania
* oliwa do posmarowania
* folia aluminiowa

Przygotowanie

Filety opłukać, osuszyć. Cytryny wyszorować szczoteczką w gorącej wodzie, zetrzeć skórkę, pokroić w cienkie plasterki. Zioła wymieszać z łyżką soli morskiej. Filet łososia położyć skórą do dołu, natrzeć ziołami z solą, obłożyć plastrami cytryny. Drugi filet natrzeć ziołami z solą, przykryć nim przygotowany pierwszy filet, związać nicią bawełnianą.

Płat folii aluminiowej posmarować oliwą, szczelnie zawinąć łososia. Włożyć do zimnego piekarnika nastawionego na temp. 175?C, piec godzinę.

Ilość odsłon: 899
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl