facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pierogi chińskie Won-Ton

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 25 dag mielonego mięsa z kurczaka
* paczka placków ryżowych (albo ciasto na pierogi)
* 5 dag tartej marchwi
* 5 dag posiekanego bambusa z puszki
* 10 dag posiekanego selera naciowego
* 2-3 łyżki masła
* 2 łyżki sosu sojowego
* 2 łyżki tartego imbiru
* sól
* pieprz
*
* Ciasto na pierogi:
* szklanka mąki
* pół łyżki drożdży
* 2 łyżki

Przygotowanie

Łyżkę masła rozgrzać na patelni, przesmażyć mięso, dodać marchew, seler, bambus i imbir oraz sos sojowy. Smażyć ok. 5 minut. Posypać mąką, wymieszać i smażyć jeszcze przez 2 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić do ostygnięcia. Placki ryżowe skropić wodą (albo przygotować ciasto na pierogi i z niego wykrawać krążki). Nakładać farsz, zalepiać, piec w piekarniku albo smażyć w głębokim oleju jak pączki. Najlepiej podawać z sosem śliwkowym albo słodko-kwaśnym.

Ilość odsłon: 1436
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl