Przygotowanie
Ciasto:
1. Zagnieć je z podanych składników, przykryj i odstaw.
Farsz:
1. Wieprzowinę posiekaj jak najdrobniej. Kapustę bardzo cienko poszatkuj, blanszuj 3 min w osolonym wrzątku. Cebule obierz, pokrój w piórka, zeszklij na oleju. Mięso, kapustę i cebule dokładnie wymieszaj, przypraw do smaku sola, pieprzem i sosem sojowym. Z ciasta wykrawaj fi lizanką krazki. Na środek każdego nakładaj porcje farszu i sklejaj tak, aby powstały sakiewki. Gotuj na parze ok. 15 min. Gorące ostrożnie przewiaz szczypiorkiem.
1. Zagnieć je z podanych składników, przykryj i odstaw.
Farsz:
1. Wieprzowinę posiekaj jak najdrobniej. Kapustę bardzo cienko poszatkuj, blanszuj 3 min w osolonym wrzątku. Cebule obierz, pokrój w piórka, zeszklij na oleju. Mięso, kapustę i cebule dokładnie wymieszaj, przypraw do smaku sola, pieprzem i sosem sojowym. Z ciasta wykrawaj fi lizanką krazki. Na środek każdego nakładaj porcje farszu i sklejaj tak, aby powstały sakiewki. Gotuj na parze ok. 15 min. Gorące ostrożnie przewiaz szczypiorkiem.