facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pierogi chińskie

Przepis dodał: Daria

Ocena

4,00 ( 2 głosów )

Składniki

Ciasto:
2 szklanki mąki
gorąca woda
jajko


Farsz:
150 g ugotowanej wieprzowiny
200 g białej kapusty
mała cebula
łyżka sosu sojowego lub przyprawy do zup
sól, pieprz, olej
pęczek szczypiorku

Przygotowanie

Ciasto:



1. Zagnieć je z podanych składników, przykryj i odstaw.



Farsz:



1. Wieprzowinę posiekaj jak najdrobniej. Kapustę bardzo cienko poszatkuj, blanszuj 3 min w osolonym wrzątku. Cebule obierz, pokrój w piórka, zeszklij na oleju. Mięso, kapustę i cebule dokładnie wymieszaj, przypraw do smaku sola, pieprzem i sosem sojowym. Z ciasta wykrawaj fi lizanką krazki. Na środek każdego nakładaj porcje farszu i sklejaj tak, aby powstały sakiewki. Gotuj na parze ok. 15 min. Gorące ostrożnie przewiaz szczypiorkiem.
Ilość odsłon: 3155
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl