facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pierogi z makiem

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

Ciasto:
1 kg mąki,
2 jajka,
1 szklanka ciepłej wody,
4 dag masła,
sól,
masło do gotowania .

Nadzienie:
2 szklanki maku,
5 dag cukru,
2 jajka.

Przygotowanie

Z podanych składników zagnieć ciasto pierogowe. Przykryj miską, aby nie obeschło. Zrób nadzienie: mak sparz wrzątkiem i pozostaw na sitku, żeby odciekł. Następnie przepuść przez maszynkę ( trzy razy), dodaj cukier i jajko, wymieszaj. Rozwałkuj ciasto, wytnij kółka i na każdym ułóż porcję nadzienia. Sklejaj  pierogi, gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem  łyżką masła. Podawaj ze śmietaną i owocami i cukrem.

Ilość odsłon: 945
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl